Politică

Negoita isi incearca si el norocul la functia de prim-ministru

Negoita isi incearca si el norocul la functia de prim-ministru
08.11.2009, 23:52 17

Premierul desemnat Liviu Negoita (PD-L), primarul sectorului 3din Capitala, va prezenta astazi lista cabinetului sau, din carevor face parte majoritatea ministrilor PD-L propusi de LucianCroitoru, insa sansele ca Guvernul sa fie investit inainte deprezidentiale sunt egale cu zero.
Liderii parlamentari din coalitia PSD, PNL, UDMR si grupulminoritatilor nationale discuta despre amanarea votului asupracabinetului Negoita pana dupa alegerile prezidentiale, inconditiile in care FMI si CE au anuntat ca vor amana transele dincreditul de 20 de miliarde pana dupa instalarea unui nouguvern.
Negoita a anuntat ieri ca Guvernul pe care il va propune include siministrii nominalizati de Lucian Croitoru, care a fost respinssaptamana trecuta de Parlament, si ca are sprijinul PD-L si alparlamentarilor independenti, dar nu si al grupului minoritatilor.El urma sa discute aseara si cu liderul UDMR, Marko Bela, careinsa, impreuna cu partenerii din PNL si PSD, il sustine pentrupozitia de premier pe primarul Sibiului Klaus Johannis.
PSD si PNL nu au dorit sa participe la negocierile cu Negoita, asaca premierul desemnat a cerut electoratului sa ii convinga peparlamentarii celor doua partide, la intalniri in circumscriptii,sa voteze Guvernul pe care il va propune in Parlament. "Daca pemine nici nu au dorit sa ma vada, probabil electoratul va avea maimult succes", a spus ieri Liviu Negoita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO