Politică

Noul ministru al Economiei, scos de sub urmărire în cazul Petrom din lipsă de probe. Dosarul a fost instrumentat de Kovesi

Ariton, scos de sub urmărire în cazul Petrom din lipsă de probe. Dosarul a fost instrumentat de Kovesi
03.09.2010, 18:11 34

Noul ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost cercetat în 2003pentru neglijenţă în serviciu şi fals intelectual de către CodruţaKovesi, în cazul unui prejudiciu de peste 7 miliarde de lei vechiadus Petrom Sibiu, fiind însă scos de sub urmărire penală, întrucâtnu au fost probe clare de vinovăţie, informează Mediafax.

Dosarul a pornit de la o plângere a Societăţii Naţionale aPetrolului Petrom, din 2002, împotriva a nouă persoane, gestionari,lucrători comerciali şi a directorului comercial al Peco Sibiu dinacea perioadă, Ion Ariton, care avea în subordinea sa pe şefulDepozitului, de asemenea cercetat în dosar, potrivit rezoluţiei descoatere de sub urmărire penală a Parchetului de pe lângăTribunalul Sibiu.

Petrom reclama faptul că, prin neîndeplinirea atribuţiilor deserviciu, aceştia au produs societăţii un prejudiciu de 10 miliardede lei.

Unul dintre gestionari s-a sinucis înainte de finalizareaanchetei. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO