Politică

Noul ministru pentru IMM şi Turism: „Una dintre priorităţile mandatului meu este de a crea noi şi noi întreprinderi şi de a da posibilitatea oricărui om din România care nu a avut o companie să-şi deschidă o firmă”

Noul ministru pentru IMM şi Turism: „Una dintre...

Autor: Liviu Iancu

07.03.2014, 13:53 315

"Noi ne propunem să continuăm proiectele foarte bune iniţiate de doamna ministru Grapini (fostul ministru al IMM şi Turism Maria Grapini, n.r.) şi ne propunem să aducem câteva lucruri care să îmbunătăţească aceste proiecte, dar şi alte proiecte. Noi o să avem timp îndeajuns să ne vedem foarte foarte des, cred că o să vă plictisiţi de mine, sper să nu vă plictisiţi de lucrurile pe care le voi propune şi ele într-adevăr să ajungă în rândul întreprinderilor", a spus Jianu într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că agenda sa va fi dictată de mediul de afaceri.

"Ca şi doamna ministru Grapini, eu vin din mediul de afaceri şi probabil că la un moment dat mă voi întoarce acolo. Motivaţia pentru care eu am venit aici este că aş vrea să las, în general, unui mediu care m-a propulsat, un mediu de afaceri mai competitiv, mai permisiv, uşor mai debirocratizat, dacă e posibil", a adăugat Jianu.

Acesta vrea să introducă pe scară largă digitalizarea relaţiei dintre administraţia publică şi firme.

"Una dintre priorităţile mandatului meu este de a crea noi şi noi întreprinderi şi de a da posibilitatea oricărui om din România care nu a avut o companie să-şi deschidă o firmă, prin extinderea facilităţilor oferite de programul întreprinzătorului debutant pentru toate categoriile din România care nu au deţinut o firmă", a mai spus noul ministru pentru IMM şi Turism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO