Politică

O nouă lege antifumat în 2016. Lista ţigărilor care vor fi interzise în România

O nouă lege antifumat în 2016. Lista ţigărilor care...

Autor: Gândul

31.12.2015, 01:05 4750

Interzicerea ţigărilor mentolate şi a celor cu arome, avertismente mai mari pe pachetele produselor din tutun şi eliminarea posibilităţii de achiziţionare a ţigaretelor de pe internet. Acestea sunt punctele fierbinţi ale unui proiect de lege publicat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Actul normativ prevede limite mult mai stricte şi în ceea ce priveşte comercializarea ţigărilor electronice sau a produselor de fumat din plante şi, în ciuda reglementărilor destul de dure, nu uită să menţioneze că Ministerul Sănătăţii poate, ulterior, scoate de pe piaţă orice produs din tutun, atât timp cât interdicţia este „justificată de necesitatea protecţiei sănătăţii publice”. Legea vine să aplice în ţara noastră Directiva 2014/40/UE şi urmăreşte să facă ţigările mult mai puţin atrăgătoare în ochii tinerilor, principala populaţie fumătoare din Europa, reuşind, deopotrivă, să le dea fiori reci giganţilor din industria tutunului. Proiectul de lege al MS vine la scurt timp după ce Parlamentul a adoptat o lege antifumat, stabilind că nu se mai poate fuma în spaţiile publice închise.

Citiţi continuarea pe Gândul.info 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO