Politică

Olguţa Vasilescu, refuzată de Iohannis şi de la Ministerul Dezvoltării, după ce fusese respinsă de la Transporturi

Olguţa Vasilescu

Olguţa Vasilescu

Autor: Iulian Anghel

08.02.2019, 00:00 123

Olguţa Vasilescu nu are parte nici de Ministerul Dezvoltării, după ce ieri preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea guvernului ca ea să ocupe fotoliul de ministru al dezvoltării. 

Astfel, cele mai bănoase ministere, Ministerul Transporturilor (buget de 10,5 mld. lei în acest an şi de 16,5 mld. lei în 2018) şi Ministerul Dezvoltării (buget de 11,6 mld. lei în acest an şi de 9,1 mld. lei în 2018) rămân în continuare fără titular, dar şi România fără străzi şi autostrăzi. Solicitarea guvernului fusese formulată după ce şeful statului respinsese cadidatura Olguţei Vasilescu pentru poziţia de ministru al transporturilor.

Aproape aceeaşi motivare în ambele cazuri: Vasilescu nu ar avea experienţă pentru poziţia solicitată, în plus, a adăugat de această dată preşedintele în motivarea de respingere, vorbeşte urât: „limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiţiei, reţinute inclusiv de către CSM (nu o recomandă - n.red.)“. PSD a anunţat că se va adresa Curţii Constituţionale, iar Olguţa Vasilescu că-l va acţiona în judecată pe preşedinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO