Politică

Oraşul din România unde falimentul ar putea veni mai repede decât alegerile

Oraşul din România unde falimentul ar putea veni mai...

Autor: Gândul

19.09.2014, 10:07 727

La prima vedere, oraşul Negreşti-Vaslui arată ca toate oraşele de provincie, mici şi sărace: blocuri comuniste, mai mult sau mai puţin jerpelite, câteva case cochete, construite pe la mijlocul deceniului trecut, devenite pete de culoare în zone vechi şi coşcovite, o animaţie îndoielnică şi nehotărâtă.

Ce deosebeşte Negreştiul de celelalte oraşe de „calibrul” său? Faptul că, într-o bună zi, s-ar putea trezi fără primărie. „Este foarte grav ce se întâmplă cu noi. Din cauza datoriilor mari, moştenite de la fostul primar, şi a unor întâmplări urâte, petrecute în ultimul timp, nu mai avem mult şi intrăm în faliment”, spune primarul Vasile Voicu.

Colapsul, în varianta primarului

Povestea primăriei este, cel puţin, ciudată. Ca şi când nu era de ajuns că fostul edil, despre care primarul în funcţie susţine că ar fi vămuit la sânge banul public - o firmă controlată de acesta fiind abonată la lucrările finanţate de municipalitate -, a îngropat primăria în datorii, a mai descoperit şi Curtea de Conturi o fraudă de peste 700.000 de lei, sumă delapidată de către un inspector şi un referent fiscal, cei doi fiind acuzaţi că încasau banii de la contribuabili, tăiau chitanţe, dar uitau să depună sumele la casierie.

Citiţi articolul integral pe vreaupresedinte.gandul.info/

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO