Politică

Oraşul din România unde Primăria a intrat oficial în austeritate: primarul a tăiat 25% din salariile angajaţilor, dar al lui a rămas neatins

Oraşul din România unde Primăria a intrat oficial în...

Autor: Mediafax

19.10.2019, 09:48 1773

Primăria Ploieştiului a intrat oficial în austeritate: după ce, în şedinţele de consiliu, a ameninţat în mod repetat cu reduceri substanţiale de salariu, edilul Adrian Dobre a tăiat toate sporurile angajaţilor instituţiei, sub motivul slabei performanţe în atragerea fondurilor europene. Tăierile, care reprezintă 25% din salariu, nu s-au aplicat, însă, primarului Dobre – în calitate de şef, Adrian Dobre şi-a păstrat veniturile salariale neatinse, tăindu-le doar pe cele ale colegilor lui.

 Înţelegem de aici că primarul îşi evaluează activitatea ca fiind foarte bună şi că nu-şi reproşează că la preluarea mandatului său a pus pe linie moartă sau a dat afară exact funcţionarii specializaţi pe accesarea fondurilor europene – cu rezultate care s-au văzut în pragul iernii trecute, când, fără subsidiile indirecte rezultate din fondurile UE, primăria s-a trezit în cod roşu de faliment.

 Ploieştenii au fost, atunci, pe punctul să rămână fără încălzire, transport public şi servicii de salubritate. În faţa acestui fapt, primarul a cerut consiliului local acceptul pentru demararea unui împrumut de 50 milioane euro şi alocarea, în regim de urgenţă, a unui milion de lei din fondul municipal de investiţii.

 Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO