Politică

Orban: Ungaria convoacă un refrendum pe tema cotelor UE obligatorii de migranţi

Orban: Ungaria convoacă un refrendum pe tema cotelor UE...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

24.02.2016, 15:13 123

Cetăţenii ungari vor fi invitaţi să răspundă la întrebarea "Vreţi să permiteţi Uniunii Europene să impună ca obligatorie mutarea unor cetăţeni care nu sunt unguri în Ungaria, fără aprobarea Adunării Naţionale", a declarat Viktor Orban.

El a anunţat că şeful său de Cabinet Antal Rogan a trimis deja această întrebare Comisiei Electorale Naţionale în vederea obţinerii aprobării ei.

Premierul ungar a spus că întrebarea arată că nimeni altcineva în afara parlamentarilor Ungariei nu poate lua decizii în privinţa unor cote de migranţi.

Orban a recunoscut că nu este un secret faptul că Parlamentul ungar se opune cotelor de migranţi, şi a spus că cetăţenii care vor răspunde "nu" vor susţine independenţa Ungariei şi vor respinge sistemul de redistribuire a migranţilor.

Organizarea unui referendum este o "practică europeană", pe care Ungaria o "recomandă, de asemenea, altor ţări", a subliniat şeful Guvernului de la Budapesta.

Democraţia este unul dintre pilonii Uniunii Europene (UE), a continuat el, adăugând că nicio decizie care afectează sau schimbă viaţa oamenilor nu poate fi luată fără aprobarea lor.

Sistemul cotelor obligatorii va redesena identitatea etnică, culturală şi religioasă atât a Ungariei cât şi a Europei, ceea ce nu are dreptul să facă niciun organism european, a apreciat el.

Este necesar ca popoarele europene să fie consultate, de asemenea, în legătură cu sistemul cotelor obligatorii, a îndemnat premierul ungar.

Guvernul ungar a decis să convoace acest referendum deoarece consideră că implementarea acestui sistem ar fi "un abuz de putere", a spus Orban.

Oamenii este necesar să fie consultaţi în privinţa sistemului de redistribuire a migranţilor prin cote obligatorii la fel cum au fost întrebaţi în legătură cu aderarea la UE, a apreciat premierul Ungariei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO