Politică

OUG 14, atacată în instanţa de contencios. În alte două cauze s-a cerut sesizarea CCR

OUG 14, atacată în instanţa de contencios. În alte...

Autor: Andreea Traicu

15.02.2017, 17:27 168

La Curtea de Apel Bucureşti a fost înregistrată pe 10 februarie o cerere de suspendare a ordonanţei de urgenţă nr. 14, la Secţia contencios administrativ şi fiscal, acţiunea fiind introdusă de o persoană fizică. Până în prezent instanţa nu a stabilit un termen în acest caz.

Specialiştii susţin că ordonanţa de urgenţă nu este un act administrativ ci unul normativ cu putere de lege, neputând fi suspendat de la aplicare de către instanţele din România.

Într-o altă cauză aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în care mai multe persoane sunt cercetate pentru despăgubiri ilegale, un inculpat a cerut sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa ordonanţei de urgenţă prin care a fost abrogată ordonanţa 13, care prevedea modificarea codurilor penale, printre prevederi fiind abuzul în serviciu pentru care se stabilise pragul de 200. 000 de lei, sumă de la care puteau fi făcute cercetări pentru această infracţiune.

O altă cauză în care a fost atacată OUG 14 este pe rolul unei instanţe din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO