Politică

Parlamentarii au început votul pentru învestirea Cabinetului Ungureanu

Parlamentarii au început votul pentru învestirea Cabinetului Ungureanu
09.02.2012, 13:59 226

Parlamentarii au început, joi, la ora transmiterii acestei ştiri, votul pentru învestirea Cabinetului Ungureanu.

Votul este secret şi se exprimă cu bile.

Formaţiunile din coaliţia guvernamentală au în prezent 242 de parlamentari, după ce în şedinţa Camerei de joi dimineaţă a fost înregistrată demisia din Parlament a deputatului PDL Teodora Trandafir. În plus, senatorul UDMR Verestoy Attila este în concediu medical, iar deputatul PDL William Brânză a anunţat că, din motive familiale, nu se va afla în ţară în ziua votului. Nici deputatul PDL Georgică Dumitru nu participă la şedinţă, fiind internat în spital.

Prin urmare, coaliţia are 239 de parlamentari care pot fi prezenţi la şedinţă.

După înregistrarea demisiei Teodorei Trandafir, Parlamentul are 463 de senatori şi deputaţi, ceea ce înseamnă că pentru învestirea Cabinetului Ungureanu sunt necesare voturile favorabile a 232 de parlamentari.

Deputatul independent Gheorghe Zoicaş a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că va vota pentru învestirea Cabinetului Ungureanu, arătând că "e format din tineri şi e o formulă precum au avut-o şi liberalii, formulă care s-a dovedit de succes".

De asemenea, deputatul independent Marian Săniuţă a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va susţine în plenul reunit amendamente la programul de guvernare şi că, dacă unele dintre acestea vor fi acceptate, va vota în favoarea Cabinetului Ungureanu.

Deputaţii independenţi Mircia Giurgiu, Florentin Gust şi Ioan Munteanu au declarat, pentru MEDIAFAX, că vor vota împotriva învestirii Cabinetului Ungureanu.

USL a anunţat că nu participă la votul de învestitură a noului Guvern.

Votul va fi secret cu bile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO