Politică

Parlamentul a votat pragul de 50.000 euro cifră de afaceri la acceptarea plăţii cu cardul

Parlamentul a votat pragul de 50.000 euro cifră de...

Autor: Anelis Baciu, Claudia Medrega

21.06.2018, 00:04 957

Creşterea pragului elimina obligativitatea acceptării cardurilor pentru cea mai mare parte a comercianţilor şi ar elimina practic efectul benefic asupra celor 12 milioane de deţinători de carduri şi a bugetului de stat.

Parlamentul a votat ieri cu 226 voturi pentru şi 48 împo­trivă creşterea pragului cifrei de afaceri anuale care îi obligă pe comericanţi să accepte plata cu cardul de la 10.000 de euro, cât prevede legislaţia actuală, la 50.000 de euro. Prin ur­mare, legea va merge acum la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Creşterea pragului elimină obligativitatea acceptării car­durilor pentru cea mai mare parte a comercianţilor şi ar eli­mina practic efectul benefic asupra celor 12 milioane de de­ţinători de carduri şi a bugetului de stat. Reţeaua de acceptare a cardurilor este în prezent de circa 190.000 de terminale de plată, iar în afara marilor oraşe deţinătorii de carduri au posibilităţi limitate de a le utiliza pentru plăţi. Astfel, numai o cincime din sumele tranzacţionate pe cardurile din România sunt plăţi în magazin, majoritatea covârşitoare fiind retrageri de numerar de la ATM, potrivit datelor BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO