Politică

Patriciu: Cu siguranţă nu fac un nou partid, dar sper ca el să apară, să fie tânăr şi altfel

Patriciu: Cu siguranţă nu fac un nou partid, dar sper ca el să apară, să fie tânăr şi altfel

Autor: Ioana Câmpean - Mediafax

03.06.2011, 13:42 725

Omul de afaceri Dinu Patriciu precizează că, în mod sigur, nuface un partid nou, dar că speră ca acesta "să apară, să fie tânărşi altfel", "să aibă viziunea pragmatică şi eficientă a unor oamenicare ştiu pe ce lume trăiesc".

Patriciu scrie, într-un editorialpublicat în "Adevărul", că partidele fac doar programe deguvernare, se bat în detalii, n-au o viziune, n-au un proiect şi,de accea, arhitectura sistemului este în suferinţă.

"De aceea, mărturisesc, sufăr de oprofundă lipsă de respect pentru producătorii de vorbe. Toţi suntîntre ei «excelenţe» şi pentru public «preşedinţi» de ţară, departid, de judeţ, de organizaţie, de asociaţie, de ceva, orice,într-o lume a puterii în care «preşedinte» şi «matroană» sunt totuna. Mărturisesc că nu mi-am dorit niciodată să mă număr printreei, deşi am crezut şi uneori mai cred, naiv, că se poate face ceva.De aceea scriu, dar cu siguranţă nu fac un partid nou (chiarsintagma mi se pare ridicolă), dar sper ca el să apară, să fietânăr şi altfel. Să aibă viziunea pragmatică şi eficientă a unoroameni care ştiu pe ce lume trăiesc", adaugă DinuPatriciu.

El mai scrie că, între timp, nu îlsupără nicio alianţă vremelnică, însă cu o condiţie, "ca ea să nufie un compromis care te compromite sau prin superficialitate îţijigneşte inteligenţa".

"Adunătura de proşti e evident mainocivă decât fiecare luat în parte. Un exemplu este şi turma de laguvernare", susţine Patriciu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, asusţinut, marţi seară, într-o emisiune televizată, că, dacă ar fiîn locul lui Dinu Patriciu şi ar crede lucrurile pe care acesta lescrie despre partidul al cărui membru este, i-ar fi ruşine să maifie membru al PNL şi ar pleca din formaţiune.

Întrebat dacă este de părere căDinu Patriciu va trece de la scris la fapte şi va înfiinţa un noupartid, Crin Antonescu a răspuns: "Dacă aş fi în locul lui DinuPatriciu şi aş ajunge să scriu, deci să cred acele lucruri desprepartidul în care sunt membru, mi-ar fi ruşine să mai fiu membru, aşpleca de acolo şi, sigur, dacă aş dori şi aş avea posibilitatea,mi-aş înfiinţa alt partid".

Întrebat dacă aşteaptă ca DinuPatriciu să demisioneze din PNL, Antonescu a spus: "Eu nu aştept şinu-mi doresc, dar, dacă aş fi în locul domniei sale, având acesteconvingeri, asta aş face".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO