Politică

Paul Stănescu explică de ce a demisionat din PSD: Social-democratul anunţă că este posibil că candideze pentru funcţia de vicepreşedinte

Paul Stănescu explică de ce a demisionat din PSD:...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

07.06.2019, 16:40 842

Paul Stănescu a declarat că a demisionat din funcţia de preşedinte executiv interimar al PSD din motive personale. Social-democratul a precizat că este posibil să candideze pentru postul de vicepreşedinte al partidului, la Congresul din 29 iunie.

„Sunt alături de doamna prim-ministru şi preşedintele interimar al PSD până la viitorul Congres. Am demisionat din motive personale. E posibil la funcţia de vicepreşedinte, dar în niciun caz la cea de preşedinte”, a afirmat Paul Stănescu, la finalul şedinţei de vineri a Comitetului Executiv al PSD.

Acesta a adăugat că, în opinia sa preşedintele PSD ar trebui să fie şi şeful Executivului.

„Ar fi bine va preşedintele partidului sa fie şi premier”, a completat Stănescu.

Întrebat dacă a votat împotriva organizării Congresului pe 29 iunie, social-democratul a spus că a avut altă viziune.

„Eu vedeam o altă desfăşurare a parcursului alegerilor din partid, aşa cum am zis public. Am zis că ar trebui să avem un congres cât se poate de repede pentru modificarea statutului şi alegerea candidatului PSD pentru funcţia prezidenţială, apoi că organizăm un congres de alegeri pentru conducerea partidului, dar în condiţii de linişte. Ne-am precipitat puţin”, a conchis Paul Stănescu.

Paul Stănescu a demisionat vineri din funcţia de preşedinte executiv al PSD, în timpul şedinţei CEx. Premierul Viorica Dăncilă a precizat că deşi a vorbit joi seară cu Stănescu, acesta nu a spus nimic atunci legat de o posibil demisie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO