Politică

Paul Stănescu nu ascultă de Viorica Dăncilă: I-am solicitat acest lucru. Stănescu nu a vrut să îşi dea demisia

Paul Stănescu nu ascultă de Viorica Dăncilă: I-am...

Autor: Maria Stan

26.11.2018, 15:10 127

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la finalul BPN al PSD de luni, că i-a cerut demisia lui Paul Stănescu din funcţia de ministru al Dezvoltării, însă acesta nu a vrut să facă acest lucru.

"Este normal dacă am semnat revocarea e normal că vrem schimbarea sa. Este un fapt încheiat. S-a dat vot în CEx. Eu zic să privim spre viitor şi să vedem cum rezolvăm această problemă. Am discutat despre demisie cu dl Stănescu. I-am solicitat acest lucru. Dl Stănescu nu a vrut să îşi dea demisia", a afirmat Viorica Dăncilă, luni la Parlament.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la finalul şedinţei CEx al PSD de miercurea trecută, că o va propune pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Decizia partidului a venit după ce şeful statului a refuzat numirea Olguţei Vasilescu la Transporturi şi a lui Ilan Laufer pentru Ministerul Dezvoltării Regionale.

Cu toate acestea, la o zi distanţă, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.

Totodată, Lucian Şova şi-a înregistrat, joia trecută, demisia din funcţia de ministru al Transporturilor la cabinetul premierului, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Demersul lui Şova a venit ca urmare a deciziei PSD de a-l remania, mandatul său urmând să fie preluat de Mircea Drăghici.

Şeful statului nu a semnat nici decretele de revocare din funcţie a miniştrilor Lucian Şova şi Paul Stănescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO