Politică

PD-L asculta de inca o propunere ZF si pregateste guvernul de opt ministere

PD-L asculta de inca o propunere ZF si pregateste guvernul de opt ministere
09.06.2010, 22:03 18

Problema remanieriiar putea fi transata in primele douasaptamani dupa motiunea de cenzura a opozitiei. Planul Negoitaprevede un guvern mai suplu, programat pana la finalul lunii, scrieGandul.

PD-L pregateste reducerea cabinetului Boc, nu doar prinrenuntarea la agentiile de stat, ci si prin comasarea ministerelor.Ideea unui guvern mai suplu a fost lansata de vicepresedintelePD-L, Liviu Negoita, care a cerut in cadrul Colegiului Director alpartidului trasarea unui executiv compus din maximum opt ministere.Totusi, inca de la inceputul lunii mai, Ziarul Financiar a propus orestructurare pe modelul celui ungari.

Surse Gandul au explicat ca, prin comasarea ministerelor,partidul va rezolva doua probleme dintr-un foc: ar lua o masuracare va aduce un sprijin moral din partea electoratului si i-arforta pe ministrii "neperformanti" sa paraseasca executivul.

Conform calculelor facute de pedelisti, cinci portofolii ar urmasa fie atribuite democrat-liberalilor, doua ministere udemeristilorsi unul progresistilor lui Gabriel Oprea. Mai multe despre noua structura a Guvernuluicititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO