Politică

Peste 200 de persoane, la un miting împotriva lui Victor Ponta, la Constanţa

Peste 200 de persoane, la un miting împotriva lui Victor...

Autor: Cosmin Vaideanu

14.11.2014, 20:57 55

Oamenii s-au adunat, începând cu ora 16.00, în faţa sediului Prefecturii Constanţa, având pancarte pe care scria “Dreptul la vot nu e o lozincă”, “Jos Ponta, jos comunismul”, “În turul doi ne luăm ţara înapoi”, “Votul e un drept”, “Fiţi eroi în turul doi”, “Şi eu sunt anti-Ponta”, “DNA - imnul ce nu-l veţi uita”, “Nu pot ei fura cât putem noi vota”.

De asemenea, ei au scandat “Ponta nu uita, ne vedem la DNA”, “Ieşi afară, javră ordinară”, “Ceauşescu nu fi trist, Victor Ponta e comunist”, “Vrem o ţară pentru toţi, nu Guvern de mafioţi”.

Manifestanţii au plecat într-un marş pe principalele bulevarde din oraş, după care au revenit în faţa Prefecturii.

Mitingul, care a fost autorizat, s-a încheiat după mai mult de trei ore, fără incidente.

Manifestaţii similare au loc, vineri seară, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, printre care Timişoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu-Mureş, Braşov, Galaţi şi Arad.

Mii de oameni au ieşit în stradă şi la sfârşitul săptămânii trecute, când şi diaspora a organizat proteste la Londra, Paris, Madrid, Viena, Berlin şi Dublin, cerând Guvernului României fluidizarea procesului de vot.

Românii din străinătate au ieşit, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe, iar oamenii, care au aşteptat ore în şir să voteze, au protestat faţă de închiderea porţilor în faţa celor care nu şi-au mai putut exercita acest drept.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO