Politică

Petre Roman: S-a luptat cu boala aprig, era caracterul lui, avea o forţă de caracter cu totul ieşită din comun

Petre Roman: S-a luptat cu boala aprig, era caracterul lui, avea o forţă de caracter cu totul ieşită din comun

Autor: Valentina Postelnicu

19.08.2014, 14:17 545

Roman a afirmat că dispariţia lui Dinu Patriciu reprezintă o veste foarte tristă pentru el şi pentru familia sa, ţinând cont că acesta a fost naşul său de căsătorie şi naşul de botez al fiului său.

Dinu Patriciu a murit la Londra.

”S-a luptat cu boala aprig, era caracterul lui, avea o forţă de caracter cu totul ieşită din comun. S-a luptat cu boala până în ultima clipă şi cred că până în ultima clipă a crezut că va învinge boala, dar era, probabil, prea slăbit şi până la urmă nu s-a mai putut face nimic”, a declarat Petre Roman.

Petre Roman a mai spus că Dinu Patriciu a fost ”printre primii, dacă nu chiar primul care, imediat după Revoluţie, a repornit instituţia fundametală care este PNL”.

”Este unul dintre refondatorii Partidului Naţional Liberal, fără nicio îndoială. A fost deputat PNL în două legislaturi, am lucrat împreună, a fost şi în Guvernul meu. La un moment dat, a înfiinţat PNL Aripa Tânără, iar apoi s-a dedicat întreprinderilor”, a mai rememorat Roman activitatea politică a lui Dinu Patriciu.

”A fost tot timpul un susţinător ardent al PNL şi al cauzei liberale, în permanenţă a susţinut partidul”, a adăugat Roman.

El a mai spus despre Patriciu că era un mare arhitect şi un excepţional profesor de arhitectură.

Despre afacerile acestuia în domeniul petrolier, Roman a arătat că ”a fost singura construcţie de talie internaţională în domeniul întreprinderilor capitaliste de mare anvergură”.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, în vârstă de 64 de ani, a murit la Londra, acesta suferind de mai mulţi ani de cancer.

În decembrie 2012, Dinu Patriciu a fost supus unui transplant de ficat.

Patriciu deţinea active imobiliare în Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei. În România, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprindea Romană Offices, Cubic Center şi Evo Center (în Pipera), Băneasa Business Center, Cascade Offices (Buzeşti) sau Floreasca 2 Business Center. Totodată, omul de afaceri a deţinut împreună cu fondul AIG/Lincoln clădirea de birouri Lakeview din Floreasca vândută în anul trecut fondului NEPI.

Omul de afaceri Dinu Patriciu s-a născut în 3 august 1950, la Bucureşti şi a avut afaceri în domeniul petrolier, bancar şi imobiliar.

În anul 1990, Dinu Patriciu a devenit membru fondator al PNL. În legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timiş pe listele PNL. A făcut parte din Comisia pentru administraţie centrală şi locală, amenajarea teritoriului şi urbanism şi din Comisia pentru echilibru ecologic şi protecţia mediului.

În legislatura 1992-1996, Dinu Patriciu a fost ales ca deputat de Dâmboviţa pe listele Convenţiei Democrate Române. A fost lider al Grupului parlamentar al Partidului Liberal 1993 şi al Partidului Alianţei Civice (octombrie 1992 - decembrie 1994) şi a făcut parte din Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic (până în noiembrie 1995) şi din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci (din noiembrie 1995).

În 1996, Patriciu a candidat la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, ca reprezentant al PL '93.

Dinu Patriciu a fost deputat şi în legislatura 2000-2004, fiind ales ca reprezentant al PNL. A făcut parte din Comisia pentru industrii şi servicii până la data de 18 iunie 2003, când a demisionat din calitatea de membru al Parlamantului României pe motiv de incompatibilitate şi a fost înlocuit de către Adrian Emanuil Semcu.

Dinu Patriciu s-a retras în anul 2003 din Parlament şi din viaţa politică activă pentru a se putea dedica afacerilor.

 
AFACERI DE LA ZERO