Politică

PMP: Încă o piedică în calea formulării de amendamente la buget: site-ul MDRAP, nefuncţional

PMP: Încă o piedică în calea formulării de...

Autor: Maria Stan

10.02.2019, 16:06 64

Vicepreşedintele PMP, Ionuţ Simionca, a afirmat că site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu poate fi accesat, fiind astfel o piedică majoră în formularea de amendamente legate de dezvoltarea locală. El a mai spus că bugetul e îndreptat spre consum, nu investiţii.

„Încă o piedică în calea formulării de amendamente la buget: site-ul MDRAP, nefuncţional În timp ce încercam, sub presiunea timpului, să formulez amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2019, am constatat că site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu poate fi accesat. Cele mai multe solicitări legate de buget, pe care le-am strâns de la primarii judeţului Bistriţa-Năsăud şi de la cetăţenii acestui judeţ, se referă la investiţii publice finanţate prin programe gestionate de MDRAP. Căderea site-ului acestei instituţii devine astfel o piedică majoră în formularea de amendamente legate de dezvoltarea locală”, a declarat vicepreşedintele PMP, Ionuţ Simionca, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Deputatul PMP a mai spus că prin ”programul sfidător de dezbatere şi adoptare a proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019 şi prin piedicile create împotriva includerii la finanţare a proiectelor de dezvoltare locală, actuala Putere PSD-ALDE-UDMR continuă bătaia de joc la adresa Parlamentului şi a românilor plătitori de taxe şi impozite”.

Vicepreşedintele PMP a conchis că bugetul pe 2019 este construit pe cheltuieli îndreptate spre consum, nu spre investiţii.

„Bugetul pe 2019 este un buget nerealist, bazat pe încasări supradimensionate şi pe cheltuieli îndreptate spre consum, nu spre investiţii şi dezvoltare. În acelaşi timp, maniera în care obstrucţionează dezbaterile pe Legea Bugetului de stat pe 2019 arată că actuala putere PSD-ALDE, cu ale sale tendinţe dictatoriale, pune în pericol democraţia şi viitorul României”, a conchis deputatul PMP, Ionuţ Simionca.

Conducerea Parlamentului a aprobat, sâmbătă, calendarul dezbaterii bugetului de stat pe 2019. Amendamentele vor fi depuse până luni, la ora 12.00, iar votul final este programat vineri.

Potrivit programului de dezbatere şi adoptare a bugetului de stat pe anul 2019, aprobat în şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, parlamentarii vor putea depune amendamente până luni, la ora 12.00, urmând ca până la ora 14.00 acestea să fie centralizate.

Comisiile de specialitate din Parlament vor da avize luni, de la ora 15.00.

Marţi şi miercuri comisiile de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor vor elabora rapoartele, acestea urmând a fi depuse la Birourile permanente reunite miercuri, la ora 15.00.

Şedinţa comună a celor două camere ale Legislativului pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00.

Votul final este programat vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO