Politică

PNL anunţă oficial decizia de boicotare a şedinţei Parlamentului

PNL anunţă oficial decizia de boicotare a şedinţei Parlamentului

Autor: Valentina Postelnicu, Mediafax

27.08.2012, 16:06 1264

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a anunţat că decizia grupurilor reunite ale formaţiunii, luată cu majoritate de voturi, a fost de a nu participa la şedinţa de plen reunit în care se citeşte decizia CC privind referendumul.

El a arătat că la Curtea Constituţională au fost depuse documente care nu au fost luate în calcul de către acest for şi care "ar putea să schimbe cu totul aprecierea pe care Curtea o are asupra îndeplinirii cvorumului pentru validarea referendumului".

Potrivit lui Nicolăescu, un alt motiv al boicotului îl reprezintă faptul că un document prevăzut de legea referendumului, şi anume raportul, nu a fost prezentat de CC.

"În consecinţă, în acest moment Curtea Constituţională se află în culpă faţă de Parlament, nu şi-a îndeplinit obligaţiile pe care le are. Nu are rost, în această situaţie, să prmitem să se îndeplinească un act printr-un abuz", a mai spus Nicolăescu.

Viceliderul deputaţilor PNL a anunţat că urmează ca liberalii să se consulte şi cu colegii de la PSD, care au luat o decizie similară, pentru a stabili "calendarul pentru perioada următoare".

"Probabil că se va constata că nu este cvorum, se vor reuni Birourile Permanente pentru a stabili o nouă dată la care să fie convocat plenul Parlamentului, iar la acea dată să avem toate documentele, aşa cum prevede legea", a spus Nicolăescu.

El a menţionat că Parlamentul nu va solicita nimic Curţii Constituţionale, care trebuie să rezolve singură problemele pe care le are, parlamentarii neavând treabă să stabilească agenda Curţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO