Politică

PNL şi PDL încearcă să ajungă "pas cu pas" la "un mare partid de centru-dreapta"

PNL şi PDL încearcă să ajungă "pas cu pas" la "un...

Autor: Andi Manciu

28.05.2014, 18:47 103

PNL şi PDL încearcă să ajungă "pas cu pas" la "un mare partid de centru-dreapta", a anunţat liderul democrat-liberal Vasile Blaga, menţionând că este "destul de greu de crezut" că se va reuşi aceasta până la alegeri.

Blaga a precizat că se discută de "o fuziune", care să fie realizată "în timp".

Liderul liberal Crin Antonescu a menţionat, la rândul său, că, în urma discuţiei PNL-PDL de miercuri, s-a luat hotărârea de a construi împreună "un proiect care să implice un mare partid de dreapta într-un viitor cât mai apropiat".

"În urma acestei prime discuţii pe care delegaţiile partidelor noastre le-au purtat, în esenţă am luat hotărârea de a colabora, de a construi împreună un proiect politic solid, de durată, un proiect pentru România, un proiect care să implice un mare partid de dreapta într-un viitor cât mai apropiat, o construcţie pentru alegerile prezidenţiale, pentru administraţia locală şi pentru alegerile parlamentare, pentru o viitoare guvernare împreună", a spus Antonescu.

"Există principii şi valori fundamentale care ne unesc, există elemente programatice, există complementaritate şi există o voinţă politică pe care am exprimat-o şi am confirmat-o, am verificat-o astăzi împreună", a adăugat Crin Antonescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO