Politică externă

Barroso critica atitudinea Elvetiei fata de noile state membre

10.07.2006, 19:23 11

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a avertizat ca anularea de catre Elvetia a contributiei prevazute, in valoare de 638 mil. euro, destinate sprijinirii tarilor devenite noi membre UE, "ar fi un semn negativ pentru Europa".
"Ar fi un semn negativ pentru Europa si pentru noile state membre", a declarat Barroso intr-un interviu in presa elvetiana. Elvetia nu este membra UE, insa contributia cincinala la dezvoltarea noilor state membre a fost aprobata de guvern din cauza stranselor sale legaturi economice cu blocul comunitar.
Desi Parlamentul helvetic a aprobat virarea fondurilor, partidele de dreapta populiste au lansat o petitie pentru a obtine organizarea unui referendum popular pe aceasta tema.
"Le cer cetatenilor elvetieni sa nu aleaga in functie de o viziune financiara pe termen scurt, ci sa tina cont de interesele lor pe termen lung", a subliniat Barroso.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO