Politică externă

Cine este Philip Gordon, oficialul american care vine duminică la Bucureşti în legătură cu îngrijorarea faţă de acţiuni ale Guvernului

Cine este Philip Gordon, oficialul american care vine duminică la Bucureşti în legătură cu îngrijorarea faţă de acţiuni ale Guvernului

Autor: Andi Manciu, Radu Racu

12.08.2012, 11:57 1043

Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american Hillary Clinton, se va afla duminică, la Bucureşti, pentru a discuta depsre îngrigorarea SUA legată de recentele acţiuni ale Guvernului român care ameninţă echilibrul puterilor în stat şi care slăbesc independenţa instituţiilor.

Anunţul a fost făcut de Departamentul de Stat al SUA.

Conform sursei citate, în 12 august, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon, va veni duminică, la Bucureşti, unde se va întâlni cu oficialii guvernamentali, "pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acţiuni guvernamentale care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului"

Philip H. Gordon este un diplomat american, expert în politică externă care lucrează în prezent ca Secretar de Stat adjunct pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice. Este licenţiat în Arte în Franţa şi are mai multe studii postuniversitare în Filozofie, Studii Europene şi Economie Internaţională la universităţi din SUA.

În timpul campaniei din 2008 a actualului preşedinte Barack Obama, Gordon a fost consultant al staff-ului electoral pe probleme externe, fiind ulterior nuimit în poziţia pe care o ocupă acum.

Principala controversă legată de activitatea sa politică este problema genocidului armean, despre care Gordon a susţinut anterior că, dacă ar fi reconuscut, ar afecta iremediabil relaţiile turco-americane.

Funcţia pe care o are presupune gestionarea relaţiilor cu 50 de state din Europa şi Asia, precum şi cu NATO, UE şi OSCE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO