Politică externă

George W. Bush s-a vaccinat impotriva variolei

23.12.2002, 00:00 15

Presedintele american, George W. Bush, a fost vaccinat, sambata, impotriva variolei, neexistand efecte secundare, a anuntat Casa Alba, citata de AFP.
"Presedintele a fost vaccinat impotriva variolei, sambata, la ora locala 12.15" (19.15 ora Romaniei), a precizat un responsabil din cadrul serviciului prezidential de presa, Jeanie Mamo. "Presedintele se simte bine si nu au existat efecte secundare", a adaugat responsabilul.
Vaccinul i-a fost inoculat in bratul stang de catre un angajat al centrului medical militar, sub supravegherea medicului Casei Albe, Richard Tubb.
In urma cu o saptamana, George W. Bush a ordonat vaccinarea militarilor si a persoanelor expuse la o eventuala contaminare cu variola. Ceilalti americani se pot vaccina in mod voluntar, ca masura de precautie fata de un posibil atac biologic.
Liderul de la Casa Alba a precizat ca, in calitate de comandant al fortelor armate americane, se va vaccina, dar ca membrii familiei sale si reprezentantii administratiei nu vor face acest lucru. Decizia sa a fost contestata de specialistii din sectorul medical din cauza riscurilor ridicate de vaccinul impotriva variolei, maladie eradicata in urma cu mai multi ani. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO