Politică externă

Obama: ţările europene sunt piesa centrală a politicii externe a SUA

Barack Obama către ţările europene: Sunteţi piesa centrală a politicii externe a SUA

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

25.05.2011, 23:30 267

În cadrul turneului său european, preşedintele american BarackObama a reluat dezbaterile privitoare la securitate având legăturăcu Afganistanul, Libia şi turbulenţele din Orientul Mijlociu,încercând în acelaşi timp să-i asigure din nou pe aliaţii europenică sunt parteneri valoroşi în politica externă a Statelor Unite,potrivit Associated Press.

Mesajul adresat de preşedintele Obama aliaţilor din întreagaEuropă este că parteneriatele de durată încheiate cu aceştia suntîn continuare centrale în relaţiile Americii cu întreaga lume,chiar în contextul în care preşedintele încearcă să întăreascărelaţiile Americii cu puteri emergente cum ar fi China şiIndia.

Consilierii lui Obama au declarat că preşedintele va subliniafaptul că relaţiile dintre Statele Unite şi aliaţii lor europeniînseamnă mai mult decât o cooperare militară. Preşedintele americanse va întâlni vineri la Varşovia cu mai mulţi lideri din EuropaCentrală şi de Est. Preşedintele Traian Băsescu nu va participaînsă la această întâlnire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO