Politică externă

Saddam le cere irakienilor sa lupte impotriva invadatorilor

29.05.2003, 00:00 13

Un mesaj scris atribuit lui Saddam Hussein si publicat pe pagina electronica www.middle-east-online.com le cere irakienilor sa reziste in fata invadatorilor americani si britanici, in timp ce un grup irakian de rezistenta a revendicat atentatul de la Fallujah, relateaza AFP. "In contextul in care luptam pentru a alunga inamicii americani si britanici, va cer (...) sa-i boicotati pe cei pe care invadatorii criminali ii desemneaza sa administreze" Irakul, precizeaza mesajul.#leadend#
Textul, in care se mentioneaza ca este cel de "al patrulea mesaj scris" al lui Saddam Hussein, a fost reprodus, marti, pe respectiva pagina electronica.
Adresat mujahedinilor, arabilor si membrilor Partidului Baas, mesajul, datat 25 mai, le cere acestora sa lupte impotriva celor care sprijina ocupatia sau care au venit cu invadatorii.
Cotidianul arab Al-Quds Al-Arabi, editat la Londra, a publicat, dupa inlaturarea regimului de la Bagdad, la 9 aprilie, trei mesaje scrise de mana atribuite lui Saddam Hussein.
"Boicotati-i pe americani si sa luam armele pentru a distruge America criminala (...). Sa-i faceti sa simta pe americani si britanici ca vor trai, in continuare, in frica, neliniste si nesiguranta cat timp vor continua sa se afle pe teritoriul irakian si cat timp nu-si vor schimba atitudinea fata de ocupatia sionista criminala din Palestina", adauga mesajul.
Pagina electronica a publicat un comunicat, semnat de comandamentul fortelor armate de rezistenta si de eliberare irakiana, prin care acesta revendica atacul de marti din localitatea Fallujah.
CENTCOM a indicat, marti, ca doi militari americani au fost ucisi si altii noua raniti in timpul unui atac care a avut loc la Fallujah ( 50 de kilometri vest de Bagdad).
"Unitati ale fortelor speciale, brigazile Farouq si membri ai Partidului Baas au actionat, impreuna, pentru a distruge fortele inamice americane din regiunea Fallujah", anunta comunicatul. Textul adauga ca brigazile Farouq, organizatie militara de rezistenta islamica, revendica responsabilitatea pentru moartea, la Bagdad, a unui militar american. Nu s-a putut confirma autenticitatea mesajului atribuit lui Saddam Hussein sau a comunicatului comandamentului general al fortelor armate, pe care pagina electronica sustine ca l-a primit sub forma de fax. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO