Politică externă

Tragedie in Siberia

10.07.2006, 19:22 21

Aproximativ 140 de persoane, printre care opt membri ai echipajului, au murit in urma unui grav accident aviatic produs ieri, cand un avion Airbus A310 rusesc cu circa 200 de pasageri la bord s-a prabusit si a luat foc in momentul aterizarii la Irkutsk, in Siberia.
Un numar de 49 de raniti care au suferit traumatisme cranio-cerebrale, fracturi, arsuri sau intoxicare cu fum au fost spitalizate, in timp ce alte 11 persoane nu au necesitat ingrijiri medicale. Potrivit agentiei Itar-Tass, multi copii care mergeau in vacanta in regiunea lacului Baikal se aflau la bordul aparatului de zbor.
Avionul a iesit de pe pista in momentul aterizarii si a lovit un zid din beton, apoi mai multe constructii. Doua explozii s-au produs la bordul aparatului, care a luat imediat foc. Rezervoarele sale contineau inca o tona de carburant, a precizat un corespondent local al postului de radio Echo din Moscova. Compania aeronautica europeana Airbus a anuntat ieri ca va sista incepand din iulie 2007 productia aparatelor de zbor A310.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO