Politică

Politicienii şi preţul benzinei. Videanu: "Să vedeţi la vară". Vreme: "Să ne mişcăm mai mult pe internet". Udrea: "De ce mă întrebaţi pe mine?"

Politicienii şi preţul benzinei. Videanu: "Să vedeţi la vară". Vreme: "Să ne mişcăm mai mult pe internet". Udrea: "De ce mă întrebaţi pe mine?"

Autor: Raul FLOREA

08.03.2011, 19:42 129

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, nu părea foarteîngrijorat de scumpirea carburanţilor, dând un răspuns în ton cuportofoliul său: "Asta e. Vom încerca să ne mişcăm mai puţin înspaţiul real şi să folosim mai mult internetul" a afirmatVreme.

Întrebată de Gândul cât de mult este afectată de majorareatarifelor la pompă, ministrul Dezvoltării şi Turismului, ElenaUdrea, a pasat răspunsul către colegul său de la cârma Economiei."De ce mă întrebaţi pe mine? Nu l-aţi găsit pe ministrul Economiei?Nu ştiu ce să vă spun" a spus, marţi, Udrea în timp ce părăseaplenul parlamentului.

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu,primvicepreşedintele PDL, avertizează că majorarea preţurilor pepieţele internaţionale ar putea avea rezultate directe în Româniaîn vara acestui an.

"Eu ştiu că e o regulă: preţul urmăreşte evoluţia bursieră aţiţeiului. E o regulă cu acest decalaj de şaşe luni. Eu chestiuneaaceasta o urmăream foarte atent şi la preţul gazelor. Există undecalaj permanent de şase luni. În funcţie de evoluţia ţiţeiului labursă urmau şi gazele", a afirmat Videanu, pentru Gândul, precizândcă evoluţia de acum de la pompe ar trebui cercetată de instituţiilestatului:"Consiliul Concurenţei trebuie să vegheze la practicineconcurenţiale în acest domeniu. Când eram eu ministru nu a fostcazul să solicit Consiliul Concurenţei". Citiţi mai mult desprece cred politicienii despre preţul benzinei pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO