Politică

Ponta a ajuns la sediul Consiliului European pentru a participa la reuniune

Premierul Victor Ponta a ajuns la sediul Consiliului European, pentru a participa la reuniunea Consiliului.

Înainte de începerea discuţiilor din cadrul reuniunii, premierul i-a fost prezentat cancelarului german Angela Merkel de către preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz.

Ponta a avut şi scurte discuţii cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, precum şi cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, şi premierul belgian, Elio Di Rupo.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este pentru prima dată după revoluţie când un premier îşi asumă atribuţii ale preşedintelui fără a avea mandat, el precizând că România este reprezentată nelegitim la Consiliul European.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului.

După decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, premierul Victor Ponta a declarat că va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Joi, premierul Victor Ponta a afirmat că a discutat, miercuri seară şi joi dimineaţă cu preşedintele Traian Băsescu despre participarea la CE şi că "rămăsese" să aibă o întâlnire cu şeful statului chiar la Bruxelles, adăugând că va încerca pe cale instituţională să rezolve conflictul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO