Politică

Ponta: Băsescu s-a pripit, partea conflictuală din firea domniei sale i-a luat-o înainte

Ponta: Băsescu s-a pripit, partea conflictuală din firea domniei sale i-a luat-o înainte

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Alexandru Moise

12.06.2012, 22:13 656

"Cred că preşedintele Băsescu astă-seară s-a pripit cu această declaraţie. Partea conflictuală din firea domniei sale i-a luat-o înainte", a afirmat premierul.

El a precizat că a solicitat Parlamentului o declaraţie şi "un punct de vedere perfect constituţional", conform articolului 65 litera k din Constituţie şi articolului 1 din Regulamentul şedinţelor comune.

"Iar problema principală, dincolo de această provocare, supărare a domnului Traian Băsescu, este totuşi cum e mai bine pentru România să fie reprezentată când se discută probleme sociale, economice, de buget şi aici este foarte clar că şi Constituţia, şi practica europeană arată că primul-ministru merge la Consiliul European, care în ultimii ani a ajuns un fel de guvern al guvernelor europene", a mai spus premierul Ponta.

Victor Ponta a adăugat că este dispus la dialog şi că este convins că, "până la urmă, înţelepciunea, raţiunea şi interesul României vor prevala asupra supărării preşedintelui".

El a precizat că vrea să discute cu preşedintele şi a apreciat că "sigur" va avea o întrevedere cu şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO