Politică

Ponta, despre declaraţiile lui Nuland: SUA au o poziţie publică extrem de critică faţă de Ungaria

Ponta, despre declaraţiile lui Nuland: SUA au o poziţie...

Autor: Thomas Dinca

03.10.2014, 13:40 1859

"Cred că şi preşedintele Barack Obama, şi doamna subsecretar Nuland au o poziţie publică deja extrem de critică vis-a-vis de ceea ce se întâmplă în ţara vecină, faţă de Ungaria, şi cred că dumneavoastră azi, fiind chiar în România şi chiar la Bucureşti, dacă nu mă înşel, domnul Orban, aveţi ocazia să-l întrebaţi. Eu, ca prim-ministru al României, nu vreau sau nu pot să comentez în public uitându-mă peste graniţă la alţii", a răspuns Ponta la solicitarea presei de a comenta declaraţia subsecretarului de stat american Victoria Nuland.

Şi purtătorul de cuvânt al PSD; Dan Şova, susţine într-un comunicat de presă că subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, "s-a referit, în mod evident, la situaţia din Ungaria, la acţiunile lui Viktor Orban, prietenul lui Traian Băsescu".

Subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, a criticat, joi, liderii central-europeni care profită de apartenenţa la UE şi NATO dar ignoră valorile democratice, oficialul american criticând şi protejarea oficialilor corupţi de urmărirea judiciară, fără a nominaliza explicit vreo ţară.

Zsolt Nemeth, şeful Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul ungar, a declarat, joi, la Washington, ca răspuns la acuzaţiile subsecretarului de stat Victoria Nuland, că SUA ar trebui să numească un ambasador la Budapesta care să obţină informaţii corecte despre Ungaria, având în vedere că postul de ambasador este vacant de doi ani.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, se află în România şi participă, vineri, la inaugurarea noii clădiri a Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, unde va funcţiona o şcoală profesională.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO