Politică

Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor o nouă licitaţie pentru taximetrie la Aeroportul Otopeni

Autor: Departamentul Economic

14.10.2012, 12:27 129

"În şedinţa de guvern ne-au fost prezentate măsurile pentru creşterea siguranţei în zona aeroportului şi i-am cerut ministrului proiectul unei noi licitaţii, cum a fost pe vremuri, în care să fie mult mai clar reglementată toată activitatea de taximetrie", a spus Ponta.

În urmă cu trei săptămâni, premierul a anunţat că Guvernul va reglementa prin hotărâre modul de desfăşurare a taximetriei la Aeroportul Henri Coandă-Otopeni.

În seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe Yurika M. (cetăţean japonez), cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală, a explicat Ministerul Public.

Japoneza a fost abordată de Nicolae Vlad la scurt timp după ce a coborât din avion, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, el propunându-i s-o ducă cu taxiul la locul de destinaţie. Însă tânăra şi Vlad au coborât la marginea pădurii, unde două zile mai târziu femeia a fost găsită moartă.

Directorul general al companiei Aeroporturi Bucureşti, Cornel Poteraşu, a fost demis, în 31 august, de către ministrul Transporturilor, ca urmare a scandalului privind siguranţa celor care tranzitează aeroportul Otopeni, izbucnit după uciderea studentei japoneze.

La începutul lunii octombrie, ministrul de Interne a anunţat că Aeroportul Otopeni are un post permanent al Jandarmiei Române, unde vor lucra 31 de jandarmi, şi că forţele de securitate au fost reorganizate astfel încât cei care vin pe acest aeroport să se simtă în siguranţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO