Politică

Ponta, întrebat dacă pensiile vor fi majorate cu 5% din ianuarie: Avem această capacitate

Ponta, întrebat dacă pensiile vor fi majorate cu 5% din...

Autor: Departamentul Corespondenţi

04.10.2014, 20:20 880

Întrebat dacă vor fi majorate pensiile cu cinci procente de la începutul lunii ianuarie, premierul a spus: ”Avem capacitatea pe baza strategiei fiscal-bugetare, avem capacitatea de a creşte, dincolo de indexarea pe care au făcut-o în fiecare an, noi avem posibilitatea să indexăm pensiile cu până la 5 la sută”.

În septembrie, ministrul Muncii, Rovana Plumb, declara, la Cluj, că pensiile vor fi indexate cu cinci procente, în raport cu rata inflaţiei, de la 1 ianuarie 2015.

"Vom continua cu măsurile reparatorii şi le transmit celor care au muncit o viaţă că vom continua şi cu respectarea legislaţiei în aşa fel încât de la 1 ianuarie 2015 pensia să fie majorată, conform legii, cu cinci la sută. De asemenea, vreau să vă spun că vom lua în calcul şi majorarea pensiilor mici începând cu anul 2015. Acum lucrăm cu Ministerul de Finanţe", declara, într-o conferinţă de presă, Rovana Plumb.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO