Politică

Ponta: Merkel merge des la Moscova, eu dacă trec prin faţa ambasadei aud că sunt vândut Moscovei

Ponta: Merkel merge des la Moscova, eu dacă trec prin...

Autor: Andi Manciu

26.11.2012, 15:21 795

Întrebat, luni, într-o conferinţă de presă la USL, dacă a primit o scrisoare din partea Comisiei Europene legată de situaţia comerţului cu gaz din România, Ponta a spus că a fost informat despre acest subiect de către ministrul Chiţoiu.

"Îl susţin pe domnul Chiţoiu, m-a anunţat. Ideea e următoarea: exportăm gaze româneşti, importăm gaze ruseşti la un preţ triplu. Sigur că avem o problemă cu legislaţia europeană care spune că trebuie să lăsăm să exportăm, dar pe de altă parte am şi o răspundere politică şi domnul Chiţoiu are sprijinul meu să găsim o soluţie (...) Apropos de faptul că unii sunt mai egali decât alţii, noi importăm cu 450 mia de metri cubi de la Gazprom, Germania o importă cu 180, tot de la Gazprom. Aşa că vedeţi cum e cu egalitatea? Dar doamna Merkel merge foarte des la Moscova, eu şi dacă trec prin faţa ambasadei în drum spre Guvern aud că sunt vândut Moscovei şi Vocii Moscovei", a spus Ponta.

El a menţionat că actuala "soluţie" de a exporta gaz românesc şi de a importa gaz rusesc "e o catastrofă pentru România, nu doar pentru populaţie, ci pentru industrie de data asta".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO