Politică

Ponta relaxează discursul: Fiţi premier, nu ajutorul preşedintelui, aţi pierdut în 2007 din cauza lui

Ponta relaxează discursul: Fiţi premier, nu ajutorul preşedintelui, aţi pierdut în 2007 din cauza lui

Autor: Florin Ciolac

09.02.2012, 13:05 1602

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a spus, joi, în Parlament, premierului desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, să privească spre viitor, preşedintele Traian Băsescu fiind un om al trecutului, din cauza lui pierzând în 2007 funcţia de ministru de Externe.

Ponta a spus că opoziţia va privi foarte atent modul în care Mihai Răzvan Ungureanu va gestiona relaţia cu preşedintele Traian Băsescu.

El a citat un articol din Financial Times, care scria să problemele "vicleanului" Traian Băsescu nu se rezolvă prin instalarea noului Guvern.

"Cred că este un avertisment serios şi cred că în 2007 aţi pierdut funcţia de ministru de Externe tot în urma unei gestionări defectuoase a relaţiei cu preşedintele Traian Băsescu. Obligaţia mea şi a dumneavoastră este de a privi spre viitor. Preşedintele Traian Băsescu este un om al trecutului, un om care îşi va încheia mandatul. Noi avem datoria să facem altă politică. Îmi doresc să avem cu adevărat un prim-ministru, nu un preşedinte-premier", a spus Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO