Politică

Ponta: România este dispusă să găzduiască orice capabilităţi decide NATO

Ponta: România este dispusă să găzduiască orice...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

31.03.2015, 19:38 203

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul Philip M. Breedlove.

"Tot ceea ce vă pot spune eu în acest moment este faptul că România este dispusă să se implice, să găzduiască orice capabilităţi se decid la nivelul NATO. Mai mult de atât nu am voie să vă spun", a spus Ponta, întrebat dacă România va găzdui noi baze NATO sau va fi adus armament greu al Alianţei.

Ponta a precizat că, anul viitor, România va avea 12 avioane multirol, dar "şi altele", şi că l-a asigurat pe generalul Breedlove că există un consens al clasei politice cu privire la respectarea angajamentelor ţării noastre în cadrul NATO.

"Eu l-am asigurat pe generalul Breedlove în primul rând de faptul că în România există tot sprijinul poltiic, ştiu că s-a văzut şi cu preşedintele, şi l-am asigurat că şi în Parlament există tot sprijinul politic pentru ca România să-şi îndeplinească toate obligaţiile sale care ţin de partea de securitate, adică să aibă resursele finaciare pentru cele două centre care se vor organiza în România de către NATO, toate operaţiunile, toate exerciţiile comune şi inclusiv partea de dotare a armatei române. Anul viitor vom avea primele 12 avioane multirol, dar vom avea şi altele, şi asta l-am asigurat, că deşi nu ne e uşor, există un consens politic pe această temă", a spus Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO