Politică

Ponta: România poate organiza la referendum un scrutin electoral în condiţii impecabile

Ponta: România poate organiza la referendum un scrutin electoral în condiţii impecabile (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Autor: Departamentul Politic

12.07.2012, 19:05 276

România are capacitatea de a organiza un scrutin electoral în condiţii impecabile, fapt dovedit la alagerile locale din luna iunie, a declarat, la Bruxelles, premierul Victor Ponta, precizând că din partea Comisiei Europene nu va exista o monitorizare propriu-zisă asupra referendumului.

"Vom fi deschişi la orice observatori, dar am dovedit pe 10 iunie că putem organiza un scrutin electoral în condiţii impecabile şi nimeni nu a avut niciun fel de critică de făcut", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat anterior, potrivit cotidianului spaniol El Pais, că îi va solicita preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, să trimită la Bucureşti experţi care să analizeze situaţia din România "direct pe teren", arătându-se din nou dispus să rectifice orice măsură indicată că nu ar respecta normele UE.

"Am venit la Bruxelles să explic tot ceea ce s-a întâmplat, dispus să ascult şi să rectific oriunde este necesar. Îi voi cere lui Barroso să trimită experţi la Bucureşti, care să analizeze situaţia direct pe teren", a spus Ponta, citat de cotidianul spaniol El Pais.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO