Politică

Ponta: Vom mări salariile în decembrie în orice condiţii

Ponta: Vom mări salariile în decembrie în orice condiţii

Autor: Iulian Anghel

14.05.2012, 00:06 682

Premierul Victor Ponta (foto stânga) admite că pentru ca România să înregistreze creşteri economice peste modestul procent de 1,5% este nevoie de diversificarea pieţelor în condiţiile în care exporturile noastre depind în mod covârşitor de ţările UE.

În emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, premierul şi-a exprimat speranţa ca măcar această prognoză de creştere de 1,5% în 2012 să se dovedească realistă în condiţiile creşterii temerilor în Europa, dar a adăugat că salariile bugetarilor vor creşte chiar şi dacă aceasta va fi mai mică sau dacă Grecia va intra în faliment.

Resursele de creştere pentru etapa a doua, din decembrie, trebuie găsite până atunci, începând cu reducerea cheltuielilor. Deficitul de 3% din PIB pe ESA nu va fi depăşit, iar golurile la buget rezultate din viitoarele reduceri de taxe vor fi umplute prin tăieri de cheltuieli din altă parte şi printr-un management public mai bun, afirmă şeful Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO