Politică

Ponta vrea în viitorul guvern un post de ministru al infrastructurii mari şi anunţă deblocarea POSDRU

Ponta vrea în viitorul guvern un post de ministru al infrastructurii mari şi anunţă deblocarea POSDRU

Foto Andreea Alexandru

Autor: Mediafax

05.12.2012, 00:06 1215

Premierul Victor Ponta a anunţat că intenţionează să propună în viitorul guvern un post de ministru care să se ocupe doar de marile proiecte naţionale de infrastructură, precum autostrăzile, un nou pod peste Dunăre sau construcţia unui nou stadion.

"Eu vreau în viitorul guvern să am un ministru, nu consilier sau ministru-delegat, care să aibă în sarcină doar marile proiecte naţionale: autostradă, un alt pod peste Dunăre, nu ştiu, un nou stadion cum este Arena Naţională. Numai proiectele mari", a spus Ponta la Realitatea TV.

El a adăugat că atribuţiile legate de autostrăzi vor reveni acestui ministru, iar cele legate de drumuri regionale, judeţene şi naţionale să fie acoperite în interiorul regiunilor de dezvoltare.

Premierul a mai anunţat că Guvernul a primit, luni, în mod oficial, scrisoarea pri­vind deblocarea Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) şi aşteaptă să fie înştiinţat, săptămâna viitoare, despre deblo­carea Programul Operaţional Regional, potrivit premierului Victor Ponta.

"Săptămâna trecută am primit oficial scrisoarea privind deblocarea Pro­gra­mului Operaţional pe Mediu. Astăzi, am primit oficial scrisoarea privind de­blocarea POSDRU, program accesat în special de către universităţi şi organizaţii neguverna­mentale. Săptămâna viitoare primim deblocarea pentru Programul Operaţional Regional", a anunţat Ponta luni-seară.

Luni dimineaţă, premierul a declarat că aşteaptă, în aceste zile, rezultatele oficiale legate de deblocarea POSDRU, după ce a primit vestea oficială referitoare la deblo­carea Programului Operaţional Sectorial pe Mediu.

Comisia Europeană a decis, miercuri, reluarea plăţilor către România pentru Programul Operaţional Sectorial (POS) de Mediu, blocate din luna iulie 2012, a informat Reprezentanţa CE în România. Astfel, vor putea fi procesate cererile de rambursare a sumelor cheltuite în cadrul proiectelor asociate Programului Operaţional Sectorial de Mediu.

Premierul Victor Ponta declara recent că, prin acceptarea corecţiilor financiare şi îndreptarea neregulilor constatate în perioada 2009-2011, în luna decembrie pot fi reluate rambursările pentru POSDRU, precum şi pentru programele de Dezvoltare Regională şi Mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO