Politică

Ponta vrea să împartă România în 10-12 regiuni. "Cele 8 actuale sunt mult prea mari"

Ponta vrea să împartă România în 10-12 regiuni....

Autor: Gândul

16.08.2013, 13:09 4473

Premierul Victor Ponta consideră că varianta de reorganizare a României în 8 regiuni "nu este cea mai bună", optând pentru o formulă de 10-12 regiuni.

"Formula cu cele 8 regiuni de dezvoltare nu este cea mai bună. Cele 8 actuale sunt mult prea mari. Probabil una dintre variantele posibile este 10-12", a declarat vineri Victor Ponta.

Şeful guvernului a precizat că delimitarea noilor regiuni poate fi făcută prin modificarea legii 315/1998, însă personalitatea juridică a acestora nu poate fi făcută doar prin noua Constituţie, pentru care, estimează Ponta, referendumul de validare ar putea avea loc la anul, odată cu primul tur al prezidenţialelor. "Cel mai bun moment pentru referendumul de modificare a Constituţiei este cu primul tur al prezidenţialelor. E o părere strict personală. Decizia în USL o luăm pe 31 august", a mai spus premierul.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat în iunie, la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că numărul regiunilor de dezvoltare va fi opt sau nouă, iar cel mai important criteriu pentru delimitarea acestora ţine de caracterul dominant al slujbelor agricole, care ar putea să ducă la nedezvoltare.

 Citiţi aici mai multe detalii

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO