Politică

Premierul Cioloş va trimite Parlamentului planul de priorităţi, discutat cu ministrul Agriculturii. Pe listă se află irigaţiile şi cercetarea

Premierul Cioloş va trimite Parlamentului planul de...

Autor: Alice Draghici

14.01.2016, 17:02 108

"Am avut astăzi (joi - n.r) prima întâlnire din seria celor pe care mi le-am propus în mai multe ministere în care începem să discutăm aplicarea, implementarea priorităţilor sectoriale pe care mi le-am propus la nivelul fiecărui minister. (...) Suntem acum în măsură să publicăm acest plan de măsuri sectoriale, cred că în cursul zilei de astăzi (joi - n.r.) o să-l trimitem şi la Parlament şi o să-l facem şi public şi am început seria acestor întâlniri cu Ministerul Agriculturii", a declarat premierul Dacian Cioloş, după întâlnirea de lucru de la Ministerul Agriculturii, precizând că nu este vorba de controale, ci de discuţii colegiale cu echipele din ministere.

Cioloş a precizat că şi-a început seria întâlnirilor cu Ministerul Agriculturii datorită faptului că domeniul îi este familiar.

"Am discutat, conform priorităţilor stabilite de minister şi prezentate de domnul ministru, în primul rând de activitatea celor două agenţii de plăţi care au un rol esenţial în aplicarea politicii agricole comune care este cea mai mare parte a activităţii Ministerului, deci atât realizarea la timp a plăţilor directe în agricultură dar şi derularea în bune condiţii a implementării Programului naţional de dezvoltare rurală", a arătat premierul, adăugând că a "incitat" Ministerul să gândească într-un mod mai imaginativ aplicarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală care, "conform noii politici agricole comune, dă posibilitatea de a gândi şi de a aplica anumite măsuri în pachet care să includă pentru o anumită categorie de beneficiari şi o susţinere pentru investiţii şi pentru instalarea unui tânăr fermier şi parte de consultanţă şi sprijin financiar pentru forme asociative, deci care pot fi gândite în pachet pe anumite domenii, sectoare sau categorii de beneficiari".

La finalul declaraţiilor, premierul a menţionat că la întâlnire a "trecut în revistă" şi celelalte priorităţi legate de irigaţii, cercetare şi de organizarea activităţii de consultanţă.

Prim-ministrul a anunţat, miercuri în şedinţa de Guvern, că se va deplasa la toate ministerele pentru discuta în detaliu modul în care conducerile acestora îşi propun să implementeze măsurile convenite. În primele două luni după instalarea Guvernului, Dacian Cioloş le-a cerut miniştrilor să-şi stabilească priorităţile pe domeniul pe care îl au în coordonare, pornind de la programul de guvernare şi de la ceea ce constată în ministerul respectiv - de la proiectele pe care le-au găsit în curs, proiecte care trebuiesc începute, sau idei cu care au venit în echipă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO