Politică

Premierul Dacian Cioloş merge miercuri în Senat

Premierul Dacian Cioloş merge miercuri în Senat

Autor: Roxana Preda

16.02.2016, 17:11 247

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul, care se află marţi la Bruxelles, a confirmat participarea la dezbaterea din Senat privind acţiunea ANAF în cazul posturilor de televiziune ale trustului Intact.

Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX şi de vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD). "Mâine, la 10:30, va fi în plen, am primit mesaj de la premier", a precizat Ioan Chelaru.

Senatul a decis, marţi, la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, să-l cheme pe premier pentru a da explicaţii cu privire la acţiunea ANAF în cazul Antena 3, pe care preşedintele Senatului a calificat-o drept "un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei şi de anihiliare a presei".

"În baza articolului 111 al Constituţiei, Senatul are dreptul să ceară Guvernului să dea explicaţii şi vreau să fiţi de acord ca, în numele Senatului, să cerem primului ministru al României mâine să vină de urgenţă în faţa Senatului să dea explicaţii referitoare la acţiunea unor instituţii din subordinea Guvernului, care nu pot fi puse în registrul economic al unor sume de bani", a spus preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO