Politică

Premierul Dăncilă despre rezoluţia din Parlamentul European: E profund incorectă

Premierul Dăncilă despre rezoluţia din Parlamentul...

Autor: Departamentul Politic

13.11.2018, 22:40 55

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, referitor la rezoluţia privind statul de drept din ţara noastră, adoptată în Parlamentul European, că aceasta este una politică şi au fost scoase amendamente care făceau referire la protocoalele secrete.

"Categoric se vede că este o rezoluţie politică. E profund incorectă şi în cel puţin în câteva puncte nu are temei deloc, iar la altele nici măcar nu se referă la România. S-au respins amendamentele de condamnare a SRI şi instituţii din sistemul judiciar, de parcă astfel de protocoale ar fi practicate în lume, dar ele sunt de neaceptat. (...) Un bun român nu votează niciodată împotriva proprie ţări, indifernt de războiul politic, de benficii, de context. Este trist să vezi astfel de europarlamentari români votând împotriva ţării', a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Parlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România. Textul rezoluţiei semnalează îngrijorarea Parlamentului European privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare, avertizând că există riscul subminării independenţei justiţiei şi a acţiunilor anticorupţie.

Rezoluţia intervine după două dezbateri organizate în Parlamentul European la care au participat premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis. Documentul, publicat pe site-ul Parlamentului European, conţine 13 recomandări către România şi instituţiile Uniunii Europene în ceea ce priveşte sistemul judiciar şi combaterea corupţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO