Politică

Premierul Florin Cîţu: În perioada următoare vom trimite şi alte tranşe de vaccin în Republica Moldova

Premierul Florin Cîţu: În perioada următoare vom...

Autor: Petru Mazilu

27.03.2021, 16:08 57

Premierul Florin Cîţu a anunţat că, în perioada următoare, România va trimite alte doze de vaccin anti-Covid în Republica Moldova. Anunţul vine în ziua în care peste Prut au fost trimise peste 50.000 de doze.

Şeful Guvernului a anunţat sâmbătă că România va continua să ajute Republica Moldova cu vaccinuri anti-Covid.

„Este un ajutor umanitar care vine în sprijinul Republicii Moldova în efortul de a limita efectele dramatice ale pandemiei şi de a combate răspândirea virusului SARS-CoV-2. În perioada următoare vor trimite şi alte tranşe de vaccin pentru a ajunge la cele 200.000 de doze cu care ne-am angajat să-i sprijinim pe cei de peste Prut, cu prilejul vizitei Preşedintelui României Klaus Iohannis la Chişinău”, a anunţat premierul Florin Cîţu pe Facebook.

Sâmbătă, 50.400 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat către Republica Moldova.

Dozele de vaccin destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România.

Misiunea de sâmbătă se realizează cu un mijloc de transport al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, pe ruta Bucureşti – Chişinău şi retur.

În 27 februarie, alte 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost acordate Republicii Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO