Politică

Premierul, Forin Cîţu, susţine vaccinarea sau testarea personalului din învăţământ, sănătate sau ordine publică

Premierul, Forin Cîţu, susţine vaccinarea sau testarea...

Autor: Dorin Oancea

28.08.2021, 11:01 41

În condiţiile în care valul patru al pandemiei este innevitabil, premierul Forin Cîţu a anunţat că susţine vaccinarea sau testarea personalului din învăţământ, sănătate sau ordine publică, care intră în contact cu publicul.

Aflat într-o vizită la Botoşani premierul spune că “ar fi hilar să închidem mall-urile, acum când avem vaccinuri, în condiţiile în care anul trecut, când nu aveam, acestea au rămas deschise” şi a subliniat că nu este adeptul soluţiei diferenţierii vaccinaţi - navaccinaţi pentru accesul în spaţiile comerciale

“Cred că nu doar personalul medical, dar şi personalul din învăţământ şi personalul din MAI, MApN, angajaţii care lucrează pentru Guvern ar trebui ca toţi să fie vaccinaţi sau să fie testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune”, a spus premierul, adăigând că discuţia va avea loc şi în coaliţie.

În context, premierul a vorbit şi despre prezenţa elevilor la cursuri. “Obiectivul meu pentru acest an şcolar este acela de a avea prezenţă fizică tot anul. Încă nu avem o variantă clară ce se întâmplă după 6 la mie, deocamdată am pus acel prag. Eu voi face tot ceea ce este posibil ca anul aceasta şcoala să rămână cu prezenţă fizică”, a spus Cîţu, caare a admis că în în unele localităţi sau clase cursurile ar putea fi oprite, temporar. „Am văzut impactul psihologic pentru elevi anul trecut, este important să rămână şcoala cu prezenţă fizică”, a adăugat Florin Cîţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO