Politică

Premierul Ludovic Orban anunţă că Guvernul a pregătit măsuri pentru susţinerea companiilor afectate de pandemie

Premierul Ludovic Orban anunţă că Guvernul a pregătit...

Autor: Petriana Condrut

15.03.2020, 18:17 368

Premierul Ludovic Orban a declarat că Executivul este pregătit să adopte măsuri pentru susţinerea companiilor afetate de pandemie, nominalizând domenii precum transporturile, cele de marfă, restaurante. 

"Am constituit un grup de lucru care să analizeze impactul economic şi să pregătească măsuri care să susţină toate domeniile economice. Este clar că în transporturi, rutier, de marfă, în domeniul ospitalităţii- cafenele, restaurante, ca şi în alte domenii, impactul este foarte mare şi Guvenrul este pregătit, printr-o consultare amplă cu patronate şi indicate, să adopte măsuri rapide pentru companiile din domeniile afectate şi a angajaţilor care riscă să aibă de suferit", a declarat Ludovic Orban.

O altă măsură care ar putea fi aplicată este limitarea preţurilor unor produse, pentru a evita specuala. Premierul a oferit exemplele măştilor, mănuşilor, biocidelor, dezinfectanţilor şi altor echipamente de protecţie sanitare.

Pe lângă procedurile de achiziţie rapidă a celor necesare, premierul a vorbit şi despre întărirea Direcţiilor de Sănătate Publică, a Ministerului Internelor, a capacităţii spitalelor de a furniza servicii de sănătate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO