Politică

Premierul Ludovic Orban anunţă că şcolile şi anumite zone din Bucureşti ar putea fi închise

Premierul Ludovic Orban anunţă că şcolile şi anumite...

Autor: Petru Mazilu

10.10.2020, 18:01 751

Premierul Ludovic Orban a anunţat că şcolile din Bucureşti ar putea fi închise dacă va creşte numărul persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2. De asemenea, prim-ministrul a spus că anumite zone le Capitalei ar putea intra în carantină dacă situaţia se va agrava.

Premierul Ludovic Orban a declarat că şcolile din Bucureşti vor fi închise dacă se va depăşi pragul de trei persoane infectate la mia de locuitori. În prezent, în Capitală rata de infectate este de 2,39 persoane/ 1.000 de locuitori. Odată cu închiderea şcolilor, ar putea fi introduse în carantină şi anumite zone ale oraşului.

„Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral. De asemenea, aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate, se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare”,a declarat premierul Ludovic Orban.

Prim-ministrul Ludovic Orban a făcut declaraţiile după o vizită la sediul Direcţiei de Sănătate Publică din Bucureşti, chiar în ziua în care a fost înregistrat cel mai mare număr de infectări cu virusul SARS CoV-2 de la debutul epidemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO