Politică

Premierul Ludovic Orban: Au fost mulţi lideri de opinie care au bagatelizat riscul asupra societăţii dat de COVID-19

Premierul Ludovic Orban: Au fost mulţi lideri de opinie...

Autor: Otilia Serescu

02.08.2020, 22:34 63

Premierul Ludovic Orban a afirmat, duminică seara, că România se confruntă cu un număr mare de cazuri de COVID-19 din cauză că anumiţi lideri de opinie au dus o „campanie perfidă” prin care au bagatelizat riscul pe care această boală îl poate avea asupra sănătăţii.

„Am ajuns aici dintr-un motiv foarte simplu: (...) datorită campaniei perfide care, din păcate, a fost derulată de foarte mulţi, inclusiv lideri politici, care dau exemplu şi care s-au comportat de asemenea natură încât să îi determine pe oameni să nu respecte regulile, să fie bagatelizat riscul asupra sănătăţii. Au fost prea mulţi oameni politici, prea mulţi lideri de opinie care au exprimat public îndoiala faţă de această epidemie, au bagatelizat riscul asupra sănătăţii dat de acest virus şi, prin comportamentul public pe care l-au avut, pur şi simplu i-au îndemnat pe oameni să nu respecte regulile”, a spus Orba, la B1 TV.

Legat de coronasceptici, premierul a afirmat că ei există nu doar în România, iar fenomenul pare „o campanie gândită în laborator şi lansată în ţări europene”.

„Sunt negaţioniştii! Este un curent, despre care, sincer, eu vă spun că nu cred că un om care are o minimă educaţie şi are cât de cât o minimă logică poate să creadă toate tâmpeniile care sunt rostogolite. E adevărat, într-o campanie care se pare că are o gândire, care nu se întâmplă numai în România, ci se întâmplă în multe ţări, şi pare, aşa, că are cam acelaşi scenariu campania asta. Pare că e o campanie parcă e gândită în laborator şi e lansată de pe diferiţi suporţi naţionali în ţările europene. Sunt absurde toate fake-urile acestea care sunt lansate pe online mai ales. Mă bucur că media clasică, media tradiţională, totuşi, nu s-a angrenat în acest soi de propagandă mincinoasă. Parcă scopul urmărit este acela să îi determine pe oameni să nu respecte regulile. Asta este de fapt! Iar cu cât numărul de oameni care nu respectă regulile este mai mare, cu atât numărul de persoane care se pot infecta creşte, şi cu cât creşte numărul de persoane infectate, cu atât autorităţile trebuie să ia măsuri mai drastice, măsuri mai severe şi să genereze o nemulţumire. Aici e un obiectiv politic, care arată clar că se urmăreşte ruperea încrederii între autorităţi de orice fel – autorităţi sanitare, autorităţi de toate tipurile – şi cetăţenii români”, a mai spus Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO