Politică

Premierul, Ludovic Orban, despre situaţia de la Nădlac: Aşteptarea va exista în continuare dacă se menţine fluxul uman

Premierul, Ludovic Orban, despre situaţia de la Nădlac:...

Autor: Cosmin Pirv

17.05.2020, 21:01 98

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara că aglomeraţia de la punctele de trecere a frontierei din vestul ţării a fost determinată de un val de veniri în ţară şi că „aşteptarea va exista în continuare” dacă se menţine acest flux.

Premierul Ludovic Orban a declarat că numărul mare de persoane care vin în ţară este determinat de decizia de păstrare a carantinei instituţionalizate doar la cerere.

„Am dispus o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului la graniţă. Faţă de ritmul normal de intrări în ţară, de aproximativ 3.000 de persoane, pur şi simplu a fost un val de veniri în ţară, cel mai probabil determinate de decizia CNSU de a păstra carantina instituţională numai la cerere şi instituirea obligativităţii izolarii la domiciliu a celor care vin din străinătate”, a declarat Orban.

Acesta a spus că au fost luate măsuri, dar că timpii de aşteptare vor exista în continuare dacă fluxul se va menţine.

„A fost un val, am dispus toate măsurile care se impun, direcţionarea fluxurilor de pasageri către toate intrările, creşterea numărului de posturi la care se operează practic datele la intrare în ţară, asigurarea măsurilor pentru a se păstra distanţa fizică, şi aşteptarea, care vrei nu vrei, va exista în continuare dacă se menţine acest flux uman”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul a precizat că peste 1.200 de persoane au venit în ţară ca pietoni, fără să utilizeze mijloacele de transport.

Peste 10.000 de oameni au intrat în ţară, sâmbătă, pe la frontiera cu Ungaria. Dintre aceştia, aproape 8.000 au fost trimişi în izolare de echipele DSP. Aglomeraţia a continuat şi duminică: la Nădlac mii de oameni au aşteptat ore întregi să treacă graniţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO