Politică

Premierul Ludovic Orban, despre suspendarea activităţii pieţelor închise: Merg persoane în vârstă, vulnerabile

Premierul Ludovic Orban, despre suspendarea activităţii...

Autor: Cosmin Pirv

08.11.2020, 22:33 494

Premierul Ludovic Orban susţine că suspendarea activităţii pieţelor care funcţionează în spaţii închise se justifică prin faptul că acestea „nu sunt foarte bine amenajate”, iar cei care merg la piaţă sunt persoane în vârstă, mult mai vulnerabile.

Premierul Ludovic Orban susţine că activitatea pieţelor care funcţionează în spaţii închise este suspendată pentru 30 de zile.

„În general nu sunt pieţe foarte bine amenajate, Nu au sisteme de ventilaţie, nu au avut un sistem de a asigura măsurile de protecţie sanitară. Cei care merg la piaţă sunt mai în vârstă, mult mai vulnerabili”, a spus Ludovic Orban, la postul B1Tv.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele pe care le creăm printr-o astfel de măsură, dar măsura în sine este o măsură care doreşte să păstreze la minimum riscurile de contaminare, mai ales ale persoanelor în etate care sunt cei mai mulţi dintre cei care beneficiază de acest serviciu”, a mai spus el.

Premierul a adăugat că a avut discuţii cu peste 100 de primari din ţară ca să se găsească soluţii astfel încât producătorii români să aibă unde să îşi vândă marfa. În acest sens, el a spus că unele pieţe au pereţii reatractabili, iar altele au parcări în care pot fi mutate tarabele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO