Politică

Premierul, Ludovic Orban, la închiderea urnelor: PNL este câştigătorul alegerilor. Voturile se numără la final

Premierul, Ludovic Orban, la închiderea urnelor: PNL...

Autor: Laura Buciu

06.12.2020, 21:08 1620

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, la închiderea urnelor că PNL a câştigat alegerile, chiar dacă sondajele de opinie îi clasează pe locul al doilea.

„Rezultatul alegerilor îl vom cunoaşte după finalizarea procesului de numărare a voturilor. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate între 19.30 şi 21.00, nu sunt cuprinse voturile extrem de numeroase exprimate în Diaspora şi care continuă să se exprime în Diaspora, luând în considerare marja de eroare şi mai ales toate evaluările pe care le-am făcut, Partidul Naţional Liberal consideră că este câştigătorul acestor alegeri, atât câştigătorul moral, cât şi câştigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”, a spus Ludovic Orban.”, a spus Orban.

Orban a solicitat delegaţilor din secţiile de votare să fie atenţi să se respecte votul românilor.

„Solicit către toţi delegaţii din sediile de votare ai formaţiunilor politice democratice pro-europene care respectă democraţia să fie extrem de atenţi la procesul de numărare a voturilor. Nu spun întâmplător acest lucru, pentru că noi cunoaştem obiceiurile celor cu care ne luptăm de 30 de ani. Repet: toţi delegaţii din secţiile de votare trebuie să fie mobilizaţi la maximum şi atenţi la fiecare vot exprimat de cetăţenii români”, a mai spus premierul.

Partidul Social Democrat câştigă alegerile parlamentare, potrivit sondajului exit-poll realizat de CURS-Avangarde, cu 30,5%, urmat de Partidul Naţional Liberal, cu 29%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO